7 uitdagingen voor zakelijke dienstverlenende organisaties

Deze whitepaper verkent de 7 uitdagingen waarmee elke professionele dienstverleningssector wordt geconfronteerd - en hoe ze allemaal verband houden met ontoereikende HR- en HCM-technologie.

Dienstverlenende bedrijven hebben allemaal één ding gemeen: ze handelen op basis van expertise en vaardigheden. En of je medewerkers nu strategisch advies geven, het gebruik van middelen optimaliseren, bedrijven helpen hun efficiëntie te verhogen of talent werven en beheren, je wordt waarschijnlijk met soortgelijke uitdagingen geconfronteerd bij de uitvoering van je projecten.

Wij geloven dat deze uitdagingen het best begrepen kunnen worden als menselijke uitdagingen. Om je te helpen begrijpen waarom, hebben we dit korte document samengesteld over 7 van de meest urgente uitdagingen waarmee projectteams in dienstverlenende sectoren worden geconfronteerd

Download de whitepaper en ontdek:

  • Waarom problemen met mensen leiden tot productiviteitsverlies (maar liefst 5 miljard dollar per jaar in alle dienstverlenende sectoren).
  • Waarom het overwinnen van uitdagingen leidt tot een grotere betrokkenheid van werknemers (en waarom dit een verbetering van 21% van de winstgevendheid betekent).
  • Hoe je kunt beginnen met het oplossen van de gemeenschappelijke uitdagingen in projectmatig werken door ze te herkaderen als menselijke uitdagingen en hoe technologie hierbij kan helpen.
Please complete the form to gain access to this content
Helpt je ERP je om backoffice (financiële, HR en projectmanagement)-processen te automatiseren, te controleren en te stroomlijnen?
Wanneer wil je je ERP-systemen weer evalueren?
Wat is normaliter je budget voor enterprise software-projecten?